PROGRAMUL 4
“Parteneriate in domeniile prioritare”

MONITORIZAREA
contractelor finantate in cadrul competitiei 2007

In vederea continuarii analizei cheltuielilor salariale din cadrul proiectelor Programului 4 – Parteneriate solicitata de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), analiza realizata pana acum pentru anii 2007, 2008, si 2009, va solicitam sprijinul in furnizarea datelor si pentru anul 2010.

In acest sens, va rugam sa completati si sa trimiteti fisierul cu informatile aferente proiectelor Programului 4 – Parteneriate in care sunteti sau ati fost implicati in calitate de directori de proiecte, pana cel tarziu in data de 29.04.2011.

Fisierul cu informatiile finale (conform instructiunilor din kit-ul de instalare) va fi trimis de catre Coordonatorul proiectului, prin e-mail pe adresa salarizarep4@cnmp.ro.

Va multumim pentru ajutorul pe care ni l-ati oferit pana acum si pe care suntem convinsi ca ni-l veti acorda si in continuare.


Detalii privind procedura de lucru cu aplicatia software sunt prezentate in cele ce urmeaza:
- Kit-ul de instalare al aplicatiei software se poate descarca de aici.
- Instructiunile pentru completarea datelor solicitate in cadrul aplicatiei software se gasesc in kit-ul de instalare ('Instructiuni de folosire pentru operare salarii contractori PN II.pdf').
- Coordonatorii proiectelor vor folosi pentru aceasta aplicatie, acelasi User si aceeasi Parola utilizate si in cazul aplicatiei de contractare on-line. Acestea sunt folosite o singura data, la prima conectare in aplicatie.
- Partenerii nu au nevoie de User si Parola pentru operare, deoarece vor lucra pe baza unor fisiere trimise de coordonator (conform instructiunilor).

Pentru probleme de ordin tehnic, va rugam sa ne trimteti un e-mail la adresa: salarizarep4@cnmp.ro. De asemenea pentru probleme urgente, ne puteti contacta in timpul programului de lucru si la telefon: 021 302 38 96.

Observatii:

- Aplicatia ruleaza numai pe masinile echipate cu sisteme de operare Microsoft Windows.
- Kitul de instalare a fost impachetat folosind aplicatia WinZip. Daca nu puteti despacheta fisierul executabil, puteti descarca o versiune de evaluare a aplicatiei WinZip de la urmatorul link: WinZip.
- Restrictiile in ceea ce priveste port-ul utilizat sunt aceleasi ca in cazul aplicatiei pentru contractare folosita deja de Coordonatorii proiectelor, si anume: port-ul 5588.Modelul de Documente de raportare cu Autoritate Contractanta UEFISCDI poate fi descarcat de aici.Modelul de Raport Final de Activitate poate fi descarcat de aici.Modelul de Act Aditional de Angajare a Bugetului pe anul 2010 poate fi descarcat de aici.
Avand in vedere intarzierile inregistrate in alocarea resurselor financiare pentru anul 2010, va aducem la cunostinta faptul ca pentru toate proiectele pentru care a fost negociat nivelul de finantare aferent anului 2010, se accepta, pe baza Actului Aditional de Angajare a Bugetului pe anul 2010, finalizarea acestora pana la data limita de 10 Decembrie 2010.
Pentru cei care solicita avans, Cererea de Avans se depune o data cu Actul Aditional.
Temenul limita pentru depunerea Actului Aditional este 16.04.2010.In atentia Contractorilor Programului Parteneriate – Competitia 2007

Pentru a usura procesele de depunere, evaluare, contractare si monitorizare a proiectelor aferente Programului 4 – Parteneriate, CNMP a introdus o serie de aplicatii on-line dedicate acestora. Pana in acest moment modulele dedicate depunerii, evaluarii si contractarii on-line au fost lansate si utilizate cu succes, astfel ca in scurt timp vom lansa si modulul de monitorizare on-line.
Pentru a realiza si acest ultim pas, avem nevoie de colaborarea dumneavoastra, pentru a introduce in sistemul on-line Contractele aferente Competitiei 1 din anul 2007.

Astfel, pentru a putea lansa modulul de monitorizare on-line, la inceputul anului 2010, va cerem sprijinul in a completa informatiile aferente contractelor din Competitia 1 – 2007 pana in data de 31.01.2010.

De asemenea, dorim sa mentionam faptul ca raportarile care trebuiesc facute catre ANCS si predate mai departe catre Guvern si Comisia Europeana, in scopul sprijinirii si in urmatorii ani a activitatii de cercetare din Romania, sunt din ce in ce mai detaliate, ceea ce face necesara existenta acestui sitstem on-line de raportare/monitorizare cat mai curand posibil.

Va multumim pentru ajutorul pe care ni l-ati oferit pana acum si pe care suntem convinsi ca ni-l veti acorda si in continuare.

Detalii privind procedura de lucru cu aplicatia (primirea user-ului si a parolei pentru proiectele din Competitia 1 - 2007, instalarea software-ului, etc), sunt prezentate in cele ce urmeaza:
- Kit-ul de instalare al aplicatiei software pentru realizarea contractului se poate descarca de aici (versiunea din data de 05.01.2010).
- Instructiunile pentru completarea contractului cu ajutorul aplicatiei de contractare on-line se gasesc in kit-ul de instalare ("Documentatie introducere contracte de finantare CNMP.pdf" si "Prezentare mod de operare contracte CNMP.pps").
- Directorii proiectelor din Competitia 1 – 2007 vor primi pe e-mail userul si parola pentru a se putea conecta la aplicatie.
- Pentru probleme de ordin tehnic, va rugam sa ne trimteti un e-mail la adresa: contractare2007@cnmp.ro. De asemenea pentru probleme urgente, ne puteti contacta in timpul programului de lucru si la telefon: 021 302 38 96

Observatii:
- Aplicatia ruleaza numai pe masinile echipate cu sisteme de operare Microsoft Windows.
- Kitul de instalare a fost impachetat folosind aplicatia WinZip. Daca nu puteti despacheta fisierul executabil, puteti descarca o versiune de evaluare a aplicatiei WinZip de la urmatorul link: WinZip.
- Pentru contractorii care au operat si contractare on line pentru Competitia 2 - 2008: daca aveti instalata versiunea software cu care ati operat in C2, va rugam sa o dezinstalati si sa instalati versiunea de mai sus (versiunea din data 11.12.2009).
Forma modificata a documentelor de raportare pe care va rugam sa o utilizati incepand cu 1 septembrie 2009, poate fi descarcata de aici.In atentia Contractorilor din cadrul Programului 4 – „Parteneriate in domeniile prioritare”, Planul National de Cercetare – Dezvoltare si Inovare II, pentru perioada 2007 - 2013

Avand in vedere faptul ca legea bugetului de stat pentru anul 2009 nu a fost aprobata si nu se cunoaste dimensiunea financiara a bugetului alocat pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, tinand cont si de derularea acestor contracte in perioada de criza economica, va recomandam sa evitati angajarea de cheltuieli pentru anul 2009 pentru proiectele aflate in portofoliul dumneavoastra.
Va recomandam sa reluati angajarea cheltuielilor pe proiecte dupa aprobarea bugetului de stat pentru anul 2009 si angajarea sumelor pe acest an bugetar prin acte aditionale in conformitate cu prevederile art. 17 din contractul de finantare.
Documentele de raportare pentru anul 2009 se pot descarca de aici.
Modelul de Raport de activitate este disponibil aici. Contractorii de la Competitia 1 - 2007 vor prezenta Raportul de activitate (PO-04-Ed.2-RO-F15) pentru anul 2007 si separat pentru anul 2008.
Anexa la raportul de activitate poate fi descarcata de aici.In atentia Contractorilor Programului Parteneriate – Competitia 2007

Ca urmare a adresei Nr. 11178/20.10.2008 emisa de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, va facem cunoscut ca valoarea decontata in 2008 a etapelor cu termen de predare in noiembrie si decembrie 2008 si implicit a bugetului proiectelor pe 2008, la contractele incheiate in cadrul Programului “PARTENERIATE” - Competitia 1/2007 - se diminueaza conform tabelelor de mai jos.
Totodata bugetul proiectelor in cauza se majoreaza pentru anul 2009 cu valoarea diminuata in 2008, valoarea totala angajata prin contract ramanand nemodificata.
Modificarile necesare la aceste contracte se vor reglementa prin acte aditionale (conform modelului disponibil aici) pana la 30.11.2008. Sumele modificate pot fi vizualizate in tabelele de mai jos:

- Domeniul 1

- Domeniul 2

- Domeniul 3

- Domeniul 4

- Domeniul 5

- Domeniul 6

- Domeniul 7

- Domeniul 8

- Domeniul 9
Modelul de Certificat de Audit se poate descarca de aici.Recomandarile privind realizarea paginii web aferente unui proiect de cercetare pot fi descarcate de aici.Listele cu sumele care trebuiesc angajate pe anul 2008 pot fi accesate de la urmatoarele linkuri:

- pentru domeniul D1 - aici

- pentru domeniul D2 - aici

- pentru domeniul D3 - aici

- pentru domeniul D4 - aici

- pentru domeniul D5 - aici

- pentru domeniul D6 - aici

- pentru domeniul D7 - aici

- pentru domeniul D8 - aici

- pentru domeniul D9 - aici
Listele cu echipele care realizeaza procesul de monitorizare a proiectelor finantate in cadrul Programului 4 – competitia iunie 2007 pot fi accesate de la urmatoarele linkuri:

- pentru domeniul D1 - aici

- pentru domeniul D2 - aici

- pentru domeniul D3 - aici

- pentru domeniul D4 - aici

- pentru domeniul D5 - aici

- pentru domeniul D6 - aici

- pentru domeniul D7 - aici

- pentru domeniul D8 - aici

- pentru domeniul D9 - aici
05.10.2007

Contractul de finantare pentru executie proiecte aprobat prin decizia Presedintelui Autoritatii Natioanale pentru Cercetare Stiintifica nr. 9296/2007, poate fi descarcat de aici.