<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 1835
Nr Contract :
11002
Titlu proiectului :
Platformă integrată ebusiness pentru furnizarea de servicii prin reţele de comunicaţii mobile 3G
Acronimul proiectului :
 SELCOM
Arie tematica :
I - Tehnologia Informatiei si Comunicatii
Rezumatul proiectului :
Proiectul SELCOM va oferi agentilor economici o platforma integrata ebusiness, dezvoltata intr-o arhitectura hardware si software client-server, multifunctionala, configurabila si adaptabila pentru implementarea unei game variate de servicii electronice. Clientul acceseaza si utilizeaza serviciul electronic prin intermediul terminalelor si retelelor de telefonie mobila 3G. Platforma SELCOM furnizeaza servicii ebusiness din domeniul comertului electronic si al tranzactiilor financiare. Exista posibilitatea integrarii acestora cu servicii pe baza de localizare a utilizatorilor si clientilor in reteaua de comunicatii mobile 3G.
Structura hardware a platformei integrate este constituita din serverul agentului economic si respectiv terminalele de telefonie mobila 3G, ale clientilor sau utilizatorilor potentiali. Aplicatia software server se instaleaza pe calculatorul server al agentului economic, cu acces la Internet prin conexiune cablata, iar cel client pe terminalul de telefonie mobila al utilizatorului serviciului electronic. Structura integrata a platformei permite si accesul utilizatorului la servicii pe baza de localizare a clientilor in retele de telefonie mobila 3G. Aplicatia software server este implementata sub forma unui portal sau site WEB cadru, oferind agentului economic module software, functii si resurse pentru implementarea, dezvoltarea si oferirea serviciilor electronice.
Aplicatiile software client sunt destinate instalarii pe o gama variata de terminale de telefonie mobila 3G, smartphone si PDA, cu sisteme de operare Symbian, Windows for Mobile, etc., utilizate de clienti pentru accesul la serviciul electronic. Aplicatia client va putea realiza trafic de date in retele 3G, dar va putea accesa inclusiv serviciile si protocoalele GPRS, EDGE, WAP, GSM, SMS, MMS, e-mail, Wi-Fi, etc.
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
2467000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
2000000
Directorul de proiect :
Dr. ing. POP EUGEN
Adresa e-mail a directorului de proiect :
epop@ipa.ro
Institutia coordonatoare :
SOCIETATE COMERCIALĂ PENTRU CERCETARE, PROIECTARE ŞI PRODUCŢIE DE ECHIPAMENTE ŞI INSTALAŢII DE AUTOMATIZĂRI - SC IPA SA
Parteneri (denumire institutie) :
1.S.C. ITC - INSTITUTUL PENTRU TEHNICA DE CALCUL S.A.
2.INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN INFORMATICA - ICI BUCURESTI
3.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
Pagina web a proiectului :
http://comunicatii.ipa.ro/selcom/(c) 2007 cnmp