<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 1485
Nr Contract :
11013
Titlu proiectului :
SISTEM FLEXIBIL PENTRU ACCESAREA PERSONALIZATA A SERVICIILOR DESTINATE PERSOANELOR VARSTNICE
Acronimul proiectului :
 WebAgeing
Arie tematica :
I - Tehnologia Informatiei si Comunicatii
Rezumatul proiectului :
Accesarea serviciilor publice din diverse domenii e o provocare birocratica pentru toti cetatenii, persoanele varstnice fiind cele mai afectate. Pentru aceasta, providerii de servicii (agentii guvernamentale, ne-guvernamentale etc) ofera forme online pentru accesarea serviciilor dedicate acestora.
WebAgeing isi propune proiectarea, conceperea si implementarea unei infrastructuri de tip open middleware bazata pe tehnologia semantica, ce funizeaza servicii compuse, personalizate pentru persoanele varstnice in concordanta cu profilul lor.
Componentele tehnologice cheie sunt:
1) O retea de comunitati, specifica domeniului, pentru inregistrarea serviciilor oferite. Comunitatile sunt definite de furnizorii de comunitati si includ colectii de operatii generice asignate la operatiile concrete ale serviciilor Web, in momentul inregistrarii lor cu comunitatile respective. Identificarea comunitatilor atasate unor domenii de interes se realizeaza cu registrul de comunitati. Inregistrararea serviciilor furnizate de providerii de servicii cu comunitatile de interes (Health, Elderly) se face cu un mecanism ce asigneaza operatiile comunitatilor la operatiile concrete ale serviciilor. Comunitatile sunt interconectate intr-o retea de comunitati, pe baza relatiilor de inrudire dintre domeniile de interes atasate. Reteaua de comunitati este insotita de un ghid pentru realizarea si exploatarea platformelor de tip one-stop la toate nivelele in concordanta cu European Interoperability Framework.
2)O abordare de compozitie a serviciilor Web pentru a furniza servicii personalizate persoanelor varstnice (un selector de operatii generice, un generator de servicii compuse personalizate si o masina pentru executia lor).
3)Un management al metadatelor pentru definirea comunitatilor (ontologia Comunitate), a serviciilor Web (WSDL extins cu atribute semantice), inregistrarea cu comunitatile de interes (ontologia Mapping), definirea cererilor si profilul utilizator.
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
2133334
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
2000000
Directorul de proiect :
Cercetator Principal II Popa Victor
Adresa e-mail a directorului de proiect :
vpopa@ici.ro
Institutia coordonatoare :
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica
Parteneri (denumire institutie) :
1.Universitatea Romano Americana
2.Academia de Studii Economice
3.SC IPA SA - SOCIETATE COMERCIALA PENTRU CERCETARE, PROIECTARE SI PRODUCIE DE ECHIPAMENTE SI INSTALATII DE AUTOMATIZARE
Pagina web a proiectului :
http://193.230.3.97/webaging/(c) 2007 cnmp