<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 1444
Nr Contract :
21017
Titlu proiectului :
METODE DE EVALUARE A CALITATII ENERGIEI ELECTRICE IN VEDEREA CRESTERII EFICIENTEI ENERGETICE IN SISTEME ELECTRICE LA CARE SUNT RACORDATE SI SURSE REGENERABILE
Acronimul proiectului :
 MECENER
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Proiectul isi propune elaborarea unei metodologii de evaluare a a pierderilor de energie in sistemele electrice datorate factorilor care perturba calitatea energiei electrice. In proiect se va face justificarea stiintifica a pierderilor care se datoreaza unor fenomene precum perturbatiile armonice, sarcinilor dezechilibrate si neliniare, variatiilor de tensiune, factorului de putere scazut. Tinand cont de dezvoltarea actuala a surselor regenerabile, in proiect se va tine cont si de impactul acestora asupra calitatii energiei din retelele electrice in care sunt conectate. Vor fi analizate si evaluate pierderile de energie din instalatiile de alimentare cu energie electrica, la consumatorii industriali, cladiri publice si rezidentiale, precum si la consumatorii tertiari.
In prima etapa vor fi studiate si analizate situatii reprezentative reale in care exista probleme privind calitatea energiei electrice. Scopul etapei este realizarea unui tablou sintetic privind clasificarea sistemelor electrice pe categorii de probleme datorate factorilor de perturbare a calitatii energiei.
La etapa a doua a proiectului partenerii din consortiu vor evalua si cuantifica daunele si pierderile din sistemele electrice datorate calitatii necorespunzatoare a energiei. In acest sens se vor analiza implicatiile factorilor perturbatori ai calitatii energiei electrice asupra pierderilor de energie si se vor determina cantitaiv pierderile eferente precum si daunele asupra functionarii sistemelor electrice.
Etapa a treia este dedicata elaborarii si proiectarii de solutii pentru reducerea pierderilor de energie datorate calitatii necorespunzatoare a energiei electrice. Se va realiza un model experimental de laborator pentru studiul solutiilor de reducere a pierderilor datorate factorilor de perturbare a calitatii energiei.
Etapa finala are ca obiectiv elaborarea unui manual de implementare a metodologiei de evaluare a calitatii energiei electrice si de reducere a pierderilor.
Durata proiectului(in luni) :
35
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/08/2010
Valoarea totala a proiectului :
1579502
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1468251
Directorul de proiect :
profesor doctor inginer MUNTEANU TOADER
Adresa e-mail a directorului de proiect :
toader.munteanu@ugal.ro
Institutia coordonatoare :
UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS DIN GALATI
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
2.INSTITUTUL DE CERCETARE SI PROIECTARE PENTRU CELULOZA SI HARTIE - CEPROHART SA BRAILA
Pagina web a proiectului :
http://www.mecener.ugal.ro(c) 2007 cnmp