<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 3734
Nr Contract :
21044
Titlu proiectului :
Energetică verde, fără hidrocarburi, bazată pe: multiplii vectori din surse regenerabile, producere Hidrogen, tele-senzorică, şi destinată pt. IMM-uri, irigaţii critice, anti-desertificare, ş.a.
Acronimul proiectului :
 HYDROGENIA
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Raspunzand evolutiilor deosebit de importante si critice privitoare la: A. scaderea fortuita a productiei de hidro-carburi, cresterea pretului hidrocarburilor, cresterea cerintelor de energie, dar si la, B. - cresterea oportunitatilor pentru generarea de energii curate, proiectul de avangarda raspunde, in mod inovativ, la cerinte stringente privind generarea, cu emisii quasi-nule, a energiei. Proiectul abordeaza si genereaza solutii aliniate la cele mai noi trenduri in energetica non-poluanta si non-carbon:
1.Crearea, pe baza resurselor regenerabile si a Hidrogenului, a nucleelor (grauntelor) energetice distribuite. 2. Maximizarea nivelului de extractie a energiei regenerabile, poli-vectoriale. 3. Studierea, in vederea maximizarii si optimizarii nivelului energiei extrase per unitatea de referinta USS, pe modele, la scari reduse, pe modele reale la scara 1:1 si pe modele matematice. Cercetarile bazate pe modele sunt completate cu solutii privind asamblarea puterilor /energiilor, provenite de la surse multiple si de naturi diferite. 4. Cercetarea integrarii producerii Hidrogenului, realizata pe baza energiilor regenerabile. 5. Elaborarea si realizarea Modelului Experimental Complex, incluzand: - colectarea optimizata, poli-vectoriala, a energiilor din surse regenerabile, ,- asamblarea formelor de energie electrica rezultate, - producerea Hidrogenului din energia in exces, - stocarea Hidrogenului, - livrarea Hidrogenului sau utilizarea Hidrogenului. Principalele aplicatii, deosebit de importante, includ: - anti-desertificare, - irigatii critice, - resurse energetice pentru IMM-uri, - back-up, si pe masura scaderii costurilor componentelor, si alimentarea casnica. Prin captarea maximizata a energiilor regenerabile, conectata cu producerea Hidrogenului, proiectul ofera un buchet de proceduri inovative necesare si asteptate. Proiectul aliniaza cercetarea romaneasca la cele mai avansate realizari in domeniu si reduce distanta fata de nivelul cercetarii mondiale.
Durata proiectului(in luni) :
33
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/06/2010
Valoarea totala a proiectului :
2366668
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1950000
Directorul de proiect :
Profesor univ. Dr. ing., Cerceta SANDULESCU GHEORGHE-MINCU
Adresa e-mail a directorului de proiect :
san@ipa.ro
Institutia coordonatoare :
Societate Comercială pentru Cercetare, Proiectare si Producţie de Echipamente si Instalaţii de Automatizare (IPA SA)
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
2.Universitatea Ecologica Bucuresti
3.INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII CRIOGENICE SI IZOTOPICE - ICSI Ramnicu Valcea
Pagina web a proiectului :
http://www.ipa.ro/html/ceex.html(c) 2007 cnmp