<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 3416
Nr Contract :
21036
Titlu proiectului :
DESERVIREA ENERGETICA A UNEI COMUNITATI LOCALE UTILIZAND CURENTII DE AER
Acronimul proiectului :
 MAVA
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Turbinele eoliene reprezinta in general o alternativa mai ieftina de productie energetica decat sistemele fotovoltaice in regiunile unde viteza vantului este de peste 4 m/s.
Comuna Marga din judetul Caras-Severin, unde se gaseste amplasat Complexul sanatorial al ASOCIATIEI MEDICAL CRESTINE IZVORUL TAMADUIRII,este situata la o altitudine de circa 750 m. Curentii de aer bat dimineata intrun sens, pe valea unde este amplasat complexul, iar dupa masa in celalalt.
Prin cercetarile care se vor realiza in cadrul echipelor formate de cadre didactice din universitatile participante la proiect, se va alege solutia optima de turbina eoliana pentru zona respectiva de amplasament.
La SC CLAGI SRL, se va realiza turbina propriu-zisa, intreprinderea dispunand de posibilitati in acest sens.
Se va crea un soft special pentru inregistrarea datelor din teren, coordonarea si supravegherea optima a producerii de energie electrica.
Specific proiectului este faptul ca alegerea configuratiei paletelor turbinei se va face cu testarea si simularea de curgere cu softul special existent in cadrul CNISFC al UPT. Deasemenea datorita bazei de date care se va crea, se vor genera rapoarte asupra conditiilor de mediu, miscari de aer, existente in zona, pe baza informatiilor primite de la senzorii plasati in zonele de masurare.
Se doreste ca turbina, metoda si procedeul de realizare a energiei electrice, respectiv programul de soft, sa constituie obiectul unor cereri de brevet de inventie.
Solutiile gasite vor selecta posibilitati de optiuni diferite de functionare a turbinelor, functie de costuri.
Prin implementarea unui astfel de sistem de obtinere a energiei electrice vor putea fi ulterior amplasate si in alte zone de mediu.
Prin diseminari se vor face publice realizarile acestei cercetarii aplicative. Se va imbina in mod eficient, cererea, cu realizarea unui obiectiv, absolut necesar intro lume in schimbare din punct de vedere energetic.
Va exista si un impact social .
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
2250000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
2000000
Directorul de proiect :
Conf.dr.ing MILOS TEODOR
Adresa e-mail a directorului de proiect :
teodor.milos@gmail.com
Institutia coordonatoare :
UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN TIMISOARA
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA ORADEA
2.S.C. CLAGI ROMANIA SRL
3.ASOCIATIA MEDICAL CRESTINA IZVORUL TAMADUIRII
Pagina web a proiectului :
http://bondas.no-ip.org/_Mava(c) 2007 cnmp