<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 3330
Nr Contract :
21050
Titlu proiectului :
Analiza impactului produs de cuplarea distribuita in retea a generatoarelor de energie regenerabila, cu ajutorul unui sistem expert pentru monitorizarea calitatii energiei electrice.
Acronimul proiectului :
 SEMCE
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Problemele globale ale pietii de energie au deschis calea pentru o dezvoltare rapida si sustinuta a surselor regenerabile de energie in toate domeniile cunoscute (eolian, solar, geothermal, biomasa). Indifferent de tipul motorului generator toate aceste energii se concentreaza la iesire intr-o forma electrica compatibila cu reteaua locala de distributie a energiei electrice astfel incat sa poata reprezenta o alternative viabila si economica la alimentarea din reteaua centralizata.
Daca la inceput s-a pus accentual pe completarea din surse alternative sau chiar inlocuirea energiei de la reateaua electrica centralizata a necesarului pentru cnsumul unui anumit obiectiv (locuinte, statie izolata, mic intreprinzator) prin dezvoltarea pietei de generatoare bazate pe energii regenerabile. Puterile instalate au devenit sufficient de mari astfel incat sa se puna problema injectarii de energie in retea atunci cand ea este disponibila la consumatorul sau producatorul local. Injectarea enegiei de retea o transforma intr-o retea distribuita de surse si consumatori care printer numeroasele probleme de regimuri tranzitorii, pun si problema mentinerii calitatii energiei la parametric nominali.
Utilizarea surselor regenerabile si includerea lor intr-o retea distribuita de energie corespunde obiectivelor majore ale politicii energiei din comunitatea europeana si are un impact social si economic semnificativ.
Daca dezvoltarea unei retele electrice de transport bazata pe surse regenerabile lasa configuratia de ansamblu la dispozitia intreprinzatorilor care doresc sa participle la generarea in retea, se pune in mod evident problema disciplinei unui astfel de participari, calitatea energiei reprezinta unul dintre punctele forte ale acestei discipline de urmat.
Proiectul de fata propune realizarea unui sistem expert evoluat si inovativ care departe de a fi extreme de complex de utilizat si costisitor, sa permita cu preturi rezonabile monitorizarea calitatii energiei la producatorii
Durata proiectului(in luni) :
25
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/10/2009
Valoarea totala a proiectului :
1450000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1200000
Directorul de proiect :
prof. dr. ing. GRIGORESCU Sorin Dan
Adresa e-mail a directorului de proiect :
sgrig@electro.masuri.pub.ro
Institutia coordonatoare :
UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
Parteneri (denumire institutie) :
1.SC ICEMENERG SA - FILIALA INSTITUTUL DE CERCETARI SI MODERNIZARI ENERGETICE
2.SC Echipamente Electronice si Sisteme EES - SRL
3.COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORT AL ENERGIEI ELECTRICE TRANSELECTRICA S.A.
Pagina web a proiectului :
http://www.wing.ro/semce (c) 2007 cnmp