<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 3167
Nr Contract :
11047
Titlu proiectului :
Aplicatie pentru codificarea/decodificarea codurilor de bara 2D pentru accesarea serviciilor Web pe telefoane/platforme mobile
Acronimul proiectului :
 Code2Mob
Arie tematica :
I - Tehnologia Informatiei si Comunicatii
Rezumatul proiectului :
Proiectul Aplicatie pentru codificarea/decodificarea codurilor de bara 2D pentru accesarea serviciilor Web pe telefoane/platforme mobile (Code2Mob) aduce un nou concept in Romania. Prin Code2Mob vom implementa o platforma care va utiliza codurile de bare 2D, pentru a accesa serviciile web intr-o arhitectura SOA pe telefoanele mobile si se vor realiza doua aplicatii demonstrative in domeniul mMarketing si mLearning. Se vor capacita apoi cel putin 2 firme care vor utiliza produsele realizate prin proiect si se vor prezenta aceste oportunitati unui numar de cel putin 50 de firme din aria de interes, impulsionand astfel cresterea competitivitatii si creativitatii in sistemul economic romanesc. Produsele realizate pe aceasta platforma vor permite un acces larg in utilizarea lor, inclusiv pentru persoane cu diferite tipuri de dizabilitati, Proiectul va fi realizat de un parteneriat functional si eficient format din doi actori economici si o universitate prestigioasa din Romania.
Echipa proiectului include 3 specialisti cu mare experienta in cercetare (doi din mediul academic si unul in cercetare aplicativa de varf in domeniul tehnologiilor mobile). Se pune accent pe integrarea de tineri stagiari care vor avea oportunitatea sa lucreze pe un proiect intr-un domeniu de ultima ora.
Realizarea acestui proiect va genera dezvoltarea unei game foarte variate de aplicatii avand la baza tehnologiile propuse care va aduce in tara un suflu nou in dezvoltarea economica si sociala.
Proiectul se va desfasura pe o perioada de 30 de luni si necesita un buget de 1.962.631 RON pentru a se putea realiza.
Durata proiectului(in luni) :
30
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/03/2010
Valoarea totala a proiectului :
1962631
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1624501
Directorul de proiect :
Prof. dr. ing. Carstea Horia-Calin
Adresa e-mail a directorului de proiect :
horia.carstea@ect.upt.ro
Institutia coordonatoare :
SIPS DESIGN SRL
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN TIMISOARA
2.ADVANCED TECHNOLOGY SYSTEM SRL
Pagina web a proiectului :
http://www.code2mob.ro(c) 2007 cnmp