<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 3054
Nr Contract :
11063
Titlu proiectului :
Sistem complex multidisciplinar pentru eficientizarea managementului informatiilor anti-aging (anti-imbatranire)
Acronimul proiectului :
 AgingNice
Arie tematica :
I - Tehnologia Informatiei si Comunicatii
Rezumatul proiectului :
Proiectul propus se incadreaza in scopul si obiectivele Programului 4 prin crearea unui parteneriat ce asigura o colaborare multidisciplinara intre diverse categorii de medici, informaticieni si cercetatori, element cheie pentru un management eficient al domeniului anti-aging. Acesta este un nou concept care abordeaza sanatatea dintr-o alta perspectiva, aceea de a preveni si incetini cat mai mult procesele degenerative si de a responsabiliza individul fata de propria persoana.
Proiectul urmareste realizarea unui instrument informatic modern care sa centralizeze intr-un singur punct cu acces stratificat o varietate de servicii web si informatii clasificate in functie de tipul utilizatorilor (public larg sau specialisti), cu beneficii pe termen lung pentru individ si societate.
Sistemul complex propus va cuprinde un sistem de baze de date interconectate privind metode si strategii anti-aging, investigatii clinice si paraclinice pentru prevenirea imbatranirii, modificari anatomice, modele educationale, teste de auto-evaluare, definirea unei conduite personalizate, tendinte in biomedicina anti-aging, campanii anti-aging, precum si aplicatii pentru facilitarea diseminarii protocolului terapeutic, a studiilor de caz si a cercetarilor recente intre specialisti dintr-o gama larga de domenii medicale.
Sistemul face parte din noile tipuri de aplicatii educationale de sanatate si va putea fi inclus in Sistemul National Unic Integrat Informatic de Sanatate. El se va caracteriza prin complexitate, multidisciplinaritate, accesibilitate, flexibilitate, modularitate, interoperabilitate, independenta de platforma si va respecta principalele tendinte de dezvoltare a sistemelor informatice dedicate sistemului de sanatate.
Noutatea proiectului propus tine de domeniul abordat, de modalitatea de structurare a continutului, de crearea unui parteneriat ce stimuleaza schimbul de cunostinte, experienta si cercetarea multidisciplinara de perspectiva.
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
2039000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1900000
Directorul de proiect :
ing. Ianculescu Marilena
Adresa e-mail a directorului de proiect :
manina@ici.ro
Institutia coordonatoare :
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI), Bucuresti
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE CAROL DAVILA BUCURESTI
2.S.C. Biotehnos S.A., Bucuresti
3.Spitalul Clinic Dermato-Venerice `Prof. dr. Scarlat Longhin`, Bucuresti
4.Academia de Studii Economice, Bucuresti
5.Creative Software Grup S.R.L., Bucuresti
Pagina web a proiectului :
http://www.ici.ro/agingnice/(c) 2007 cnmp