<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 2916
Nr Contract :
21066
Titlu proiectului :
Dezvoltarea conceptului de cladire generator-convertor de energie regenerabila, cu autonomie energetica ridicata si acumulare in infrastructura si sol
Acronimul proiectului :
 RENERGHOME
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Proiectul urmareste stabilirea elementelor definitorii si executia modelului pilot care materializeaza un nou concept de realizare a cladirii cu autonomie energetica ridicata, a carui consum din surse conventionale sa devina nesemnificativ in raport cu necesarul total de energie care va fi acoperit in majoritate de energia produsa de insasi anvelopa, numite cladiri cu consum de energie conventionala zero.Modelul pilot este conceput ca model experimental pe care vor fi grefate solutiile inovatoare de elemente si componente de tip generator de energie proprii anvelopei si pe care se va veriifica functionalitatea si eficacitatea lor in exploatare.
Noul concept se bazeaza pe:
- realizarea constructiva in sistem integrat a anvelopei constructiei, care capata rol polifunctional, de structura de inchidere termo-fonoizolatoare si de convertor-generator de energie pentru incalzirea si racirea spatiilor interioare.
- conceperea functiei de captator-convertor de energie solara in energie termica si electrica, pentru suprafata exteriaora a cladirii care devine si suport purtator al fluidului de transport de energie catre acumulatorul termic.
- conceperea functiei de genertor de energie pentru conditionarea aerului interior (incalzire sau racire) atribuita suprafetei interioare a anvelopei cladirii, eliminindu-se instalatiile clasice si inconvenientele majore ale acestora (prezenta curentilor de aer, convectii accentuate ale aerului care conduc la disconfort, spatiu ocupat, neuniformitati termice).
- acumularea de energie in infrastructura cladirii si in volumul terenului de fundare, care va fi tratat cu materiale sau solutii cu capacitate calorica mare, solul devenind sursa majora de energie termica acumulata.
Proiectul revolutioneaza solutiile actuale ale elementelor anvelopei si ale instalatiilor cladirii, obiectivul sau major constind in producerea energiei regenerabile pentru incalzire si racire.
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
2065000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
2000000
Directorul de proiect :
cercetator stiintific grad II dd MIRON CONSTANTIN
Adresa e-mail a directorului de proiect :
constmiron@yahoo.com
Institutia coordonatoare :
Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor, INCERC
Parteneri (denumire institutie) :
1.SC IPA SA - SOCIETATE COMERCIALA PENTRU CERCETARE, PROIECTARE SI PRODUCIE DE ECHIPAMENTE SI INSTALATII DE AUTOMATIZARE
2.UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI
Pagina web a proiectului :
http://www.ipacv.ro/projects/index.php?projects&so=national&view=24(c) 2007 cnmp