<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 2912
Nr Contract :
21068
Titlu proiectului :
METODA SI TEHNOLOGIE DE EVALUARE, PREVENIRE SI LIMITARE A IMPLICATIILOR SUPRATENSIUNILOR DE COMUTATIE ASUPRA CONSUMATORILOR ELECTRICI DE JOASA TENSIUNE DIN INDUSTRIA EXTRACTIVA
Acronimul proiectului :
 MTEISC
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Tendinta naturala a evolutiei sistemelor tehnice conduce la reducerea dimensiunilor si, in consecinta, a capacitatii de a face fata solicitarilor dielectrice pana la o anumita limita in care costul incidentelor ce pot aparea compenseaza sau chiar depasesc castigurile obtinute. Orice alegere facuta in acest domeniu are consecinte economice importante deoarece costurile sunt in mod evident o functie crescatoare de dimensiuni.
Discutarea avantajelor si dezavantajelor facute in materie de dimensionari de elemente de retea, de limitare a solicitarilor, de riscuri acceptate, constituie, de regula, continutul problemelor de coordonare a izolatiei.
Studiul supratensiunilor de comutatie este foarte important deoarece nu au fost gasite inca mijloace generale pentru reducerea lor eficienta sau prevenirea aparitiei lor.
Supratensiunile de comutatie apar la efectuarea unor manevre sau modificarea unui parametru. Aceste supratensiuni de comutatie apar la deconectarea liniilor lungi in gol si a circuitelor capacitive, la conectarea sau reconectarea liniilor in gol, la deconectarea curentilor inductivi mici (transformatoare in gol, reactoare, motoare asincrone).
Proiectul se incadreaza in obiectivul general al programului 4 Parteneriate reprezentat de cresterea competitivitatii activitatii de cercetare-dezvoltare prin stimularea parteneriatelor in domeniile prioritare, concretizate in tehnologii, produse si servicii inovative pentru rezolvarea unor probleme complexe si crearea mecanismelor de implementare.
Scopul urmarit al proiectului il reprezinta creerea de conditii pentru o mai buna colaborare intre diferitele entitati de cercetare-dezvoltare si inovare, agenti economici si/sau unitati ale administratiei publice in vederea solutionarii problemelor identificate, si anume realizarea unei metode si tehnologii de evaluare, prevenire si limitare a implicatiilor supratensiunilor de comutatie asupra consumatorilor electrici de joasa tensiune din industria extractiva.
Durata proiectului(in luni) :
35
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/08/2010
Valoarea totala a proiectului :
402000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
297000
Directorul de proiect :
Dr. ing. Friedmann Martin
Adresa e-mail a directorului de proiect :
Martin.Friedmann@insemex.ro
Institutia coordonatoare :
INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE - DEZVOLTARE PENTRU SECURITATE MINIERA SI PROTECTIE ANTIEXPLOZIVA - INSEMEX PETROSANI
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA DIN PETROSANI
2.S.C. BKD ELECTRONIC S.A.
Pagina web a proiectului :
http://www.insemex.ro/parteneriate_pn2.htm(c) 2007 cnmp