<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 2859
Nr Contract :
11076
Titlu proiectului :
SISTEM INFORMATIC INTEGRAT, BAZAT PE INTELIGENTA ARTIFICIALA, PENTRU EXAMINAREA CERERILOR DE BREVET DE INVENTIE
Acronimul proiectului :
 EXAMBREV
Arie tematica :
I - Tehnologia Informatiei si Comunicatii
Rezumatul proiectului :
In ultimele decenii, pe plan international, numarul brevetelor acordate a crescut in ritm rapid. Explicatiile pentru aceasta crestere pot fi: o activitate inovativa mai intensa, un accent crescut pus pe drepturile de proprietate intelectuala in cadrul firmelor inovative, diminuarea cerintelor pentru brevetabilitate si altele. Indiferent de cauza, cresterea activitatii de brevetare determina un efort tot mai mare din partea institutiilor autorizate sa examineze cererile de brevete si sa adopte decizii corespunzatoare privind acceptarea sau respingerea revendicarilor formulate de inventatori.
Dezvoltarea cantitativa a activitatii de brevetare, intr-un context caracterizat printr-o mare diversitate si complexitate, are consecinte negative asupra calitatii brevetelor inregistrate, aspect recunoscut, pe plan mondial, de specialistii in domeniul proprietatii industriale si de comunitatea stiintifica. Totodata, a fost remarcata tendinta de accentuare a aspectelor legate de comercializarea brevetelor, in dauna inventivitatii reale si a progresului tehnic. S-a facut simtita nevoia identificarii de solutii pentru remedierea acestei situatii, fiind cunoscuta in acest sens o initiativa foarte recenta din SUA. Pe aceasta linie se inscrie si prezenta propunere de proiect, care vizeaza o solutionare conceptuala radicala si durabila a problemei enuntate.
Prin obiectivele pe care le propune, proiectul urmareste sa realizeze un instrument informatic complex, capabil sa indeplineasca in totalitate rolul examinatorilor de brevete atestati, asigurand o valorificare maxima a surselor de informare disponibile si o deplina obiectivare a procesului de examinare.
Obiectivul principal al proiectului urmareste formarea si consolidarea unei retele de cercetare pluridisciplinara care sa abordeze tematici de mare actualitate in domeniul prioritar constituit de inventica si inovare, precum si tehnologiile informatice avansate (retele neuronale, sisteme expert), fiind in concordanta cu obiecti
Durata proiectului(in luni) :
37
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/10/2010
Valoarea totala a proiectului :
2750020
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
2000000
Directorul de proiect :
Dr. ing. RADU MARIN
Adresa e-mail a directorului de proiect :
macromol@itcnet.ro
Institutia coordonatoare :
SC Centrul de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare si Membrane SA
Parteneri (denumire institutie) :
1.Universitatea Romano Americana
2.Fundatia Sapientia - Universitatea Sapientia
3.S.C. MD AGRICOLA S.R.L.
Pagina web a proiectului :
http://www.ccmmm.ro/index_exambrev.htm(c) 2007 cnmp