<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 2842
Nr Contract :
21007
Titlu proiectului :
CRESTEREA SECURITATII IN ALIMENTAREA CU ENERGIE UTILIZAND MODELE MANAGERIAL-INFORMATICE
Acronimul proiectului :
 E-ENERGY
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Obiectivele propuse sunt fixate in urma depistarii unor probleme cheie si de mare complexitate la nivelul sistemului energetic national, iar implementarea programului de cercetare ar facilita solutionarea acestora.
Obiectivul general urmareste o mai buna cunoastere si cuantificare a unor fenomene din domeniul modelarii managerial-informatice menite a asigura cresterea securitatii in alimentarea cu energie la nivel national.
Pentru aceasta sunt prevazute elaborarea unor noi concepte, teorii si programe informatice care apoi vor fi tratate, implementate si diseminate in mediul economic.
Nouatatea domeniului de cercetare si a instrumentelor propuse consta in faptul ca in prezent, in Romania, nu exista o abordare coerenta in ceea ce priveste dezvoltarea unui sistem relevant de indicatori, care va conduce la cresterea securitatii in alimentarea cu energie la nivel national.
Echipa de cercetare isi propune ca plecand de la problemele esentiale existente in domeniu in Romania si a contextului international, sa ofere pe parcursul anilor 2007-2010( 36 luni) solutii de rezolvare, care sa serveasca drept suport decizional pentru autoritatile guvernamentale, singurele in masura sa implementeze propunerile ce vor fi facute.
Cercetarea propusa are un puternic caracter aplicativ, iar complexitatea propunerii deriva din complexitatea temelor abordate in aceasta cercetare.
Realizarea unui parteneriat intre mai multe institutii pentru desfasurarea proiectului de cercetare este un demers necesar in contextul complexitatii temelor abordate, a importantei acestora pe plan national, dar si european. Nu exista retete clasice, consacrate, fiind asadar necesara contributia cercetatorilor si aportul de originalitate care il pot aduce in solutionarea problemelor existente.
Durata proiectului(in luni) :
43
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/04/2011
Valoarea totala a proiectului :
2043000
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1960000
Directorul de proiect :
Prof. Univ. Dr. Ing. VASILE NICOLAE
Adresa e-mail a directorului de proiect :
nicolae.vasile@ccib.ro
Institutia coordonatoare :
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI
Parteneri (denumire institutie) :
1.ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI
2.INSTITUTUL DE STUDII SI PROIECTARI ENERGETICE SA
3.ASOCIATIA COMITETUL NATIONAL ROMAN AL CONSILIULUI MONDIAL AL ENERGIEI
4.CENTRUL PENTRU PROMOVAREA ENERGIEI EFICIENTE SI CURATE IN ROMANIA - ENERO
5.Institutul de Prognoza Economica al Academiei Romane
Pagina web a proiectului :
http://www.ccib.ro(c) 2007 cnmp