<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 2660
Nr Contract :
11059
Titlu proiectului :
Sistem de securizare al operatiunilor bancare electronice (e-banking) prin semnatura biometrica
Acronimul proiectului :
 SISEB
Arie tematica :
I - Tehnologia Informatiei si Comunicatii
Rezumatul proiectului :
Proiectul SISEB isi propune cercetarea si dezvoltarea unui sistem de securizare a operatiunilor bancare electronice prin semnatura dinamica (biometrica). Sistemul SISEB este alcatuit din doua componente, dintre care una se incadreaza in domeniul biometriei comportamentale - un dispozitiv hardware tip stilou de achizitie a semnaturii olografe in mod dinamic (semnale reprezentand masuratori ale acceleratiilor capturate de senzori MEMS dispusi spatial), impreuna cu tehnologiile software corespunzatoare pentru achizitie, comparare si autentificare semnatura, iar cealalta componenta se incadreaza in domeniul securitatii sistemelor informatice constand dintr-un sistem cadru (API) pentru securizarea platilor electronice (e-payment) si a operatiunilor bancare (e-banking).
Componenta biometrica are ca baza de pornire cercetarea si dezvoltarea deja efectuata de catre SOFTWIN, care a condus la brevetarea dispozitivului de achizitie si a algoritmilor de comparare a semnaturilor. Rezultatele obtinute de componenta biometrica in urma experimentelor efectuate ofera premisele cercetarii si dezvoltarii sistemului SISEB de securizare a operatiunilor bancare on-line.
Studii preliminare de fezabilitate tehnica si economica au relevat oportunitatea considerarii acestui sistem atat ca domeniu - tinta de cercetare si dezvoltare cat si ca aplicatie - tinta cu potential comercial.
Functiile de baza propuse in cadrul proiectului SISEB vor constitui un sistem cadru care suporta o gama larga de interfete ce pot fi folosite in dezvoltarea de aplicatii destinate domeniului bancar (e-banking). Proiectul se va concretiza prin dezvoltarea tehnologica a unui prototip - Magazin Electronic - care are drept rol demonstrarea functionalitatii si utilitatii modelului propus care imbina interfete de autentificare on-line cu un nucleu care foloseste autentificarea biometrica.
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
3032095
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
1953881
Directorul de proiect :
fiz. Dinescu Adrian
Adresa e-mail a directorului de proiect :
adinescu@softwin.ro
Institutia coordonatoare :
SC SOFTWIN SRL
Parteneri (denumire institutie) :
1.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
2.INSTITUTUL DE MATEMATICA SIMION STOILOW AL ACADEMIEI ROMANE
Pagina web a proiectului :
http://www.softwinresearch.ro/siseb(c) 2007 cnmp