<< Lista proiectelor
Detalii Proiect - 2534
Nr Contract :
21002
Titlu proiectului :
CERCETARI DE REALIZARE SOFT CFD SI MODEL FUNCTIONAL ORIGINAL SISTEM POSCOMBUSTIE, CU VALIDAREA REZULTATELOR
Acronimul proiectului :
 POSTCOMB
Arie tematica :
II - Energie
Rezumatul proiectului :
Prezentul proiect isi propune realizarea unui prototip de instalatie de postcombustie cu rol multifunctional, cu aplicatii pentru energetica si aviatie cu combustibili conventionali fosili si in sistemele de ardere cu gaze provenite din gazeificarea biomasei. iar in aviatie pentru sistemele de poscombustie si experimentari. Realizarea se va face, in baza experientei, a realizarilor precedente si a brevetelor acumulate de colectivul proiectului, finalul fiind o instalatie originala, ce se va breveta.
Proiectarea si calcul se vor face in baza unui cod numeric de calcul ce se va dezvolta, verifica si valida pe standurile de experimentare ale partenerului CO, standuri ce fac parte dintr-un complex interconectat cu statia de aer a sufleriei trisonice a partenerului P1. In final validarea va fi verificata pe standurile finale P4. Amenajarile se vor efectua in baza unui brevet premiat la Bruxelles. Pentru realizarea acestui scop, proiectul isi propune o abordare modernǎ a problemei, utilizand cele mai recente dezvoltǎri ale metodologiei de calcul numeric, si anume o combinatie a metodei cu Simularea Vartejurilor Mari cu modelul de combustie al Amestecului cu Vartej Liniar. Este, de asemenea, important de mentionat ca noua metoda propusa permite utilizarea unor mecanisme chimice de combustie oricat de complexe, singura limitare provenind din puterea de calcul disponibila.
Partenerul CO va folosi direct aceste rezultate in programul FP7 TEENI, in care este responsabil al experimentarilor la scara mare de combustie si pentru colaborari internationale viitoare si in activitatea de cercetare in energetica cogenerare in care este direct implicat, cu realizari binecunoscute. Partenerii P2 si P3 vor folosi metodica si codul rezultat in activitatea curenta de cercetare, P1 in cercetarile in programe internationale, P4 in activitatile de proiectare si prin micsorarea costurilor de experimentare actuale inclusiv in energetica-cogenerare
Durata proiectului(in luni) :
36
Data inceperii :
18/09/2007
Data finalizarii :
18/09/2010
Valoarea totala a proiectului :
2077539
Valoarea finantarii de la bugetul de stat :
2000000
Directorul de proiect :
dr. ing. Carlanescu Cristian
Adresa e-mail a directorului de proiect :
cristian.carlanescu@comoti.ro
Institutia coordonatoare :
Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI
Parteneri (denumire institutie) :
1.Institutul National de Cercetari Aerospatiale Elie Carafoli Bucuresti
2.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI
3.UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN TIMISOARA
4.SC Aerostar SA Bacau
Pagina web a proiectului :
http://www.comoti.ro/ro/Proiect_POSTCOMB.htm(c) 2007 cnmp